Prodorni in povezani

Združenje slovenskih pivovarn

Združenje slovenskih pivovarn je bilo ustanovljeno po osamosvojitvi Slovenije z namenom povezovanja, sodelovanja, razvoja in promocije pivovarske branže. Prej samostojno gospodarsko interesno združenje GIZ- pivovarjev, je konec leta 2019 postalo del Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski Zbornici Slovenije.

Naša osrednja področja delovanja

Trajnostna, kakovostna proizvodnja in trženje piva.
Pravična obdavčitev in trgovina piva.
Skrb za ugled pivovarstva in piva v Sloveniji in tujini.

Povezujemo pivovarje

Povezovanje za večji uspeh

Združenje slovenskih pivovarjev povezuje tako našega največjega slovenskega pivovarja Pivovarno Laško Union, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, kot tudi male slovenske pivovarje.  V svoje vrste  vabi vse pivovarje in partnerje, ki si prizadevajo za trajnostno, družbeno in okoljsko odgovorno ter ekonomsko uravnoteženo pivovarstvo v Sloveniji. Kulturno in zmerno uživanje piva je ena od prioritet. K slednji pa lahko vodi le dobro poznavanje in spoštovanje piva ter dela in prizadevanj njegovih ustvarjalcev.

Najnovejši projekt

BeerPass povezuje

Vse to so bila vodila ustanovnih članov projekta BeerPass, ki so v času največje krize gledali z zaupanjem v prihodnost branže. BeerPass Slovenia predstavlja željo po sodelovanju, neprekinjenem učenju in ustvarjanju pozitivne podobe piva in pivovarjev. Slovensko pivo je s svojo visoko kakovostjo in ustvarjalnostjo pomemben del gastronomskega zakladu Slovenije. BeerPass je eden od gradnikov, ki domačemu in tujemu gostu predstavi vsaj del bogastva sveta slovenskih piv in prizadevanj njihovih kreatorjev.

Preberite več o Združenju pivovarjev Slovenije in vseh naših projektih

Projekt BeerPass

»Verjamem, da imamo v Sloveniji izjemno zanimivo ponudbo kraft pivovarn, ki se ponašajo predvsem z veliko inovativnosti in strokovnosti. Projekt BeerPass se je rodil iz želje, da bi vso to idejno moč, vse te velike pivovarniške ustvarjalce, bolj organizirano predstavili slovenskim in tujim obiskovalcem. Že hitro smo na Združenju pivovarjev ugotovili, da bomo uspeli le, če bomo delovali povezano. Projekt BeerPass je otrok tovrstnega razmišljanja in tovrstnega ustvarjalnega sodelovanja. Verjamem, da bo pivovarjem prinesel veliko novih, radovednih gostov in pivoljubov, gostom pa kakovostne nove vsebine in doživetja. Veselimo se, da se bodo v prihodnje projektu pridružile še druge pivovarne in tako še okrepile našo skupno ponudbo.«

Andrej Sluga, vodja projekta

Izberite jezik

Ste stari 18 ali več?

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.