Zakladi Štajerske in Koroške

www.slovenia.info

Turistični rudnik in muzej

Rudarsko podzemlje Pece

Rudarsko podzemlje Pece se nahaja v v bližini mesta Ravne na Koroškem. Gre za edinstveno turistično znamenitost, ki ponuja obiskovalcem možnost ogleda ene najstarejših rudarskih jam v Evropi, ki je bila v uporabi več kot 300 let.

Turistični rudnik in muzej prikazuje zgodovino rudnika in življenje rudarjev v različnih obdobjih. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi različna orodja in stroje, ki so se uporabljali v rudniku. Nato se, opremljeni s čeladami in svetilkami, podajo na potovanje skozi podzemlje. Pot jih vodi skozi različne rove in dvorane, kjer lahko vidijo ostanke starodavne opreme, ki se je uporabljala za rudarjenje, in se naučijo več o delu rudarjev ter zgodovini rudarstva v tem območju.

Rudarsko podzemlje Pece je odlična izkušnja za vse, ki jih zanimajo zgodovina in tehnologija ter želijo spoznati življenje rudarjev. Obiskovalci bodo lahko doživeli, kako je bilo delati v tem nevarnem in zahtevnem poklicu ter spoznali bogato rudarsko dediščino tega območja.

Narava, kot jo vidijo ptice

Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami na Rogli je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v Sloveniji. Nahaja se v osrčju Pohorja, v bližini kraja Zreče. Gre za 1,2 km dolgo pot, ki se dviguje do višine 20 metrov nad tlemi in ponuja enkratno doživetje sprehoda med krošnjami dreves. Obiskovalcem omogoča, da se sprehajajo med drevesi in uživajo v prekrasnem razgledu na okolico. Sprehod po poti je primeren za vse starosti in stopnje telesne pripravljenosti, saj poteka po ravnem terenu in je primerna tudi za družine z otroki.

Pot med krošnjami je odlična izkušnja za ljubitelje narave, ki se radi gibajo na prostem, in za vse, ki iščejo nekaj novega in drugačnega. Poleg sprehoda med drevesi lahko obiskovalci uživajo tudi v različnih aktivnostih, kot so pohodništvo, kolesarjenje in smučanje, saj se Rogla nahaja v neposredni bližini številnih pohodniških in kolesarskih poti ter smučišč.

www.slovenia.info
www.slovenia.info

Ob Dravi, pod Pohorjem

Maribor

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji in pomembno kulturno, izobraževalno, trgovsko in turistično središče. Nahaja se ob reki Dravi, vzhodno od Pohorja, in je znan po svoji bogati zgodovini ter številnih kulturnih in naravnih znamenitostih.

V Mariboru se nahaja eden najstarejših vinskih festivalov na svetu, Festival Stare trte, ki se vsako leto odvija ob koncu septembra. Poleg tega je Maribor znan tudi po svojem živahnem nočnem življenju, saj se v mestu nahaja veliko klubov, barov in restavracij.

Za ljubitelje kulture je v Mariboru na voljo veliko zanimivih muzejev, kot je Muzej najstarejše trte na svetu, Pokrajinski muzej Maribor in Umetnostna galerija Maribor. V mestu se nahaja tudi več gledališč, med katerimi izstopa Slovensko narodno gledališče Maribor, ki je eno izmed najpomembnejših gledališč v Sloveniji.

V Radljah ob Dravi

Time

Vzemite si čas za pivo v Radljah ob Dravi, pod vrhovi Pohorja na meji z Avstrijo! Na hmeljarskem posestvu Čas že desetletja uspeva vrhunski hmelj, iz katerega nastajajo nepozabna piva Time.

 

V središču Maribora

Pivovarna Maribor

Prava mestna mikropivovarna v srcu Maribora, kjer varijo nefiltrirane lagerje iz slovenskega hmelja in štajerske sladarne.

 

V Rušah pri Mariboru

Lobik

Lobik je mlada in neodvisna pivovarna iz Maribora, njihovo poslanstvo pa je premikanje meja hmeljenega piva. Obiščite njihovo točilnico in preverite, kako jim uspeva!

 

Morda vas zanima tudi:

Izberite jezik

Ste stari 18 ali več?

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.