Toplice in zeleni griči

www.slovenia.info

Blagodejni učinki termalne vode

Terme Olimia

Terme Olimia se nahajajo v regiji Podčetrtek na vzhodu Slovenije, blizu meje s Hrvaško in so eno izmed največjih in najbolj priljubljenih zdravilišč v Sloveniji. Ponujajo različne vrste bazenov, savn, masaž in drugih wellness storitev. Voda v bazenih je termalna, kar pomeni, da izvira iz globin in ima številne blagodejne učinke na telo. Kopanje v termalni vodi pomaga pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih ter spodbuja sprostitev telesa in uma.

Njihov center dobrega počutja Orhidelia je tudi uradno najboljši wellness v Sloveniji, odlični pa so tudi njihovi SPA centri in bogati savna programi. V Termah Olimija je mogoče tudi s pomočjo sodobne in alternativne medicine lajšati številne zdravstvene težave. Terme pa so izredno privlačne tudi za družine, saj sta njihova družinski wellness in vsem dobro poznan zunanji Termalni park Aqualuna edinstvena svetova vodnih atrakcij, ki jih obožujejo tako otroci kot njihovi starši.

Termalna riviera

Terme Čatež

Terme Čatež so največje termalno zdravilišče v Sloveniji, ki se nahaja v bližini kraja Brežice, na jugovzhodu države. Znane so po svojih številnih bazenih, savnah, masažah in drugih wellness storitvah, njihov vodni park pa je največji v osrednji Evropi.

V Termah Čatež se lahko sprostite na poletni in zimski termalni rivieri, v zdravstvenem centru pa si privoščite različne terapije in poskrbite za svoje zdravje. Termalni park je največji v tem delu Evrope in vključuje notranje in zunanje bazene, velike tobogane, igrala za otroke, relaksacijske cone in savne. Zdraviliški del pa se osredotoča na medicinski turizem in ponuja različne terapije za zdravljenje bolezni in stanj, kot so težave s hrbtenico, revmatizem in druge težave s sklepi.

Terme Čatež so priljubljeno turistična točka, kjer se lahko sprostite, uživate v termalni vodi in si privoščite različne wellness tretmaje. Poleg tega pa so tudi odlično izhodišče za raziskovanje okolice, saj se nahajajo v bližini številnih naravnih in kulturnih znamenitosti.

www.slovenia.info, Foto: Dean Dubokovic
www.slovenia.info, Foto: Andrej Tarfila

Dežela cvička in zdravilne energije

Dolenjska in reka Krka

Dolenjska ob reki Krki je zelo priljubljena med turisti zaradi svoje lepe narave, kulturnih znamenitosti in bogate kulinarike. Novo mesto, na desnem bregu reke Krke, v središču skriva številne kulturne znamenitosti, kot so Frančiškanski samostan, stara gimnazija, rotovž, Križatija in cerkev sv. Nikolaja. Mesto je tudi znano po svoji bogati kulinariki, predvsem po dolenjskih specialitetah, kot so belokranjska pogača, cviček in med.

Zanimiva je tudi Kostanjevica na Krki, ki je najmanjše in edino slovensko poseljeno mesto na otoku, ki ga v svojem nežnem objemu skriva reka Krka. V mestu so nastale in ostale bajke in povesti tisočerih obrazov naravne in kulturne dediščine. Nanjo nas opozarjajo zgodovinske hiše, znamenite cerkve, spominska obeležja ter edinstveni leseni rečni mostovi. Obisk pa si zasluži tudi Grad Otočec na majhnem otoku sredi reke Krke, ki je danes preurejen v luksuzen hotel. Grad je znan po svoji lepi arhitekturi in okolici ter ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, tek, golf, kolesarjenje in čolnarjenje.

V Črnomlju

Vizir

Pivovarna Vizir iz Črnomlja je prva kraft pivovarna v Sloveniji. Njihovi izvirni recepti in okusi piva marsikdaj presegajo standardne okvirje in dokazujejo, da je pivo lahko čisti užitek.

 

V Brežicah

Reset

Reset Brewery je inovativna in tehnološko moderna butična pivovarna iz Brežic, ki ne sprejema kompromisov pri kvaliteti piva. Pričakujejo vas v svoji točilnici, kjer se lahko tudi dobro najeste.

 

Morda vas zanima tudi:

Izberite jezik

Ste stari 18 ali več?

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.